welkom
ezeltochten
logeren in de giteane
activiteiten
tips for kids

 


      © md webdesign

 

 

 

 

AANDACHT!!!

Deze website blijft behouden puur uit nostalgische overwegingen...

voor wie ooit te gast was...

De ezelboerderij heeft een andere bestemming en een andere eigenaar gekregen en 

BESTAAT NIET MEER ALS EZELBOERDERIJ/VAKANTIEVERBLIJF!!!!

 

De Git(e)ane, een 18de eeuwse vierkantshoeve, gelegen op een van de hoogste heuvels van de Vlaamse Ardennen: een zalige stek voor wie houdt van totale rust en een ongedwongen familiale kindervriendelijke sfeer. De authentiek ingerichte gastenverblijven, waar ouderwetse nostalgie hand in hand gaan met al het hedendaags comfort, zijn gelegen rond een gezellige binnenkoer met vijver.

 

De Git(e)ane herbergt verschillende gastenverblijven, een ontspanningszolder met radio en TV, een gezellige bar, een sfeervol ingerichte polyvalente zaal met keuken. In de speelweide kunnen de kinderen naar hartelust ravotten en kennismaken met de neerhofdieren.

 

Voor wie op de Git(e)ane te gast is bieden wij, op aanvraag, een waaier van activiteiten aan zoals  broodbakken en ezelrijden. Een ezeltocht ondernemen kan iedereen die van wandelen én dieren houdt. Op de rug van één van onze langoren kunnen de kleinsten, begeleid door een volwassene, de spannendste tochten door het verrassend mooie landschap maken.

In Ellezelles is een zoektocht naar heksen en demonen, duivels griezelig.

Voor groepjes reserveren we graag een bezoek aan de watermolen of aan de artisanale brouwerij. Oudenaarde en Ronse kunnen de cultuurliefhebbers zeker bekoren.

 

De Git(e)ane biedt u

Familiale boerderijvakanties
Kindervakanties voor 6 tot 12 jarigen
Speciale arrangementen voor mensen met een mentale beperking
Speciale arrangementen voor kinderklasjes

 

NIEUW

 

Op de website van Eén kan je een film bekijken van Vlaanderen Vakantieland.  Klik op onderstaande logo om de film te bekijken. 

 

 

"Vlaanderens mooiste landschap", zo worden de Vlaamse Ardennen wel eens genoemd. De heuvels en vergezichten maakten er een legendarisch fietsparadijs van, maar je kunt er ook heerlijk wandelen. Vincent Verelst verkent het eerste volwaardige wandelnetwerk: Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen.

Met 152 knooppunten wandel je via een zelf uitgestippelde route door het oneindige Kluis- en Muziekbos. Op de Hotondberg, het hoogste punt van de provincie, overschouw je de hele streek.

Git(e)ane in Maarkedal is een authentieke 18de eeuwse vierkantshoeve. Christa begon er een gezellige B&B. Vincent wordt meteen dikke vrienden met haar zeventien donzige ezels.

En Vlaanderens mooiste landschap inspireerde ook tal van schilders. In het kunstenaarsdorpje Kwaremont kwam ooit de Vlaamse Ardennen Stijl tot stand.

REPORTER : Vincent Verelst
REGISSEUR : Etienne Bruylandt